Verslag Branderfeesten 2018

Donderdagmorgen om 08:00 uur zijn we weg gevaren uit de haven, we waren nog met 9 schepen: de rest van de deelnemers lag in Leidschendam en/of Delft ons op te wachten. Totaal waren we met 18 schepen; 2 hadden eraf gezegd.

We hadden prachtig weer om te varen, het ging allemaal volgens de regels: de brugwachters stonden ons al op te wachten in Schiedam.
Iedereen vond zijn plekje, we kregen al gauw walstroom, konden we gelijk een Senseo zetten.
Vrijdag naar de weekmarkt en zaterdag met zijn allen(12 pers) gezellig naar de braderie geweest: wat een kraampjes. Iedereen kon zijn hart ophalen!

‘s Middags belde de voorzitter van de gondelvaart of we met nog een lichtschip mee wilde varen. Ik ben het gaan vragen aan onze vloot en Henk Klaassen was bereid. We kwamen erachter dat hij geen aggregaat had dus dat ging hem niet worden. De boten langs gegaan en Dick Minnee en zijn vrouw Marian (waren voor het eerst mee)wilden wel maar hadden niet genoeg verlichting om met de gondelvaart mee te varen. “Geen probleem”, zei de voorzitter, “zorg ik voor”. De mannen hebben met elkaar de boot versierd en gaan!

Rein de Vreugd voer mee met de ‘Hendrik’, we mochten allemaal mee varen, en zus Lenie heeft voor ons broodjes hamburger gemaakt: wat was het gezellig! Bij Dick en Marian Minnee zijn Teun Kralt en zijn vrouw Lenie mee gevaren. Allebei de schippers met bemanning en kok erg bedankt voor jullie medewerking!Het was fantastisch!

De volgende morgen allemaal de boten afgetuigd en een praatje met elkaar gemaakt, goed voor de onderlinge verstandhouding! Straks weer de stad in; overal hoor je Santy koren zingen, er zijn weer volop kraampjes en mensen die zich verkleed hadden b.v: als neushoorn, mensen op stelten, oude vuurwagens,van alles wat: heel leuk om te zien allemaal! Vanavond zijn we met zijn allen gaan eten bij restaurant ‘Sijgje’, was heel gezellig!!

Vandaag maandag gaan we naar huis. Na dit mooie zonnige weekend regent het en het is erg koud! We hebben er 5 kwartier over gedaan om uit Schiedam te komen, het ging iets beter als vorig jaar maar er waren wel 35 schepen, en die moesten allemaal door de bruggen en bruggetjes van Schiedam.

Wij gingen eten in Voorburg en kregen een telefoontje dat er oponthoud was bij de sluis: iedereen moest aan de kant en ze lagen wel 3 rijen dik! Wij zijn om 17:00 uur richting sluis gevaren, de sluiswachter kwam naar ons toe en zei dat we om 18:30 uur er in konden varen. Ze waren aan het zoeken naar een man van 42 jaar die in het water gefietst zou zijn; had de politie op camera gezien.

We hebben anderhalf uur in de sluis gewacht en moesten er toen uit want de man was gevonden (gelukkig maar), dus achteruit weer aan de kade en morgenochtend hopen we er door te gaan. Vanmorgen, dinsdag thuisgekomen van een heel gezellig weekend!

Namens de evenementencommissie Joke Jonker